Вижте космическата заплата на хакера Кристиян

17 000 лв. на месец прибира 20-годишният пловдивчанин, обвинен за източване на масивите на НАП

Вижте космическата заплата на хакера Кристиян | StandartNews.com

17 000 лв. на месец. Това е официалната заплата на компютърния спец Кристиян Бойков, който бе обвинен за хакерската атака срещу НАП. Това съобщава човек в бранша, цитиран от lupa.bg.

20-годишният пловдивчанин, наречен Хакера от Кючюка, работи като експерт по киберсигурност в „Тад Груп”. Фирмата е регистрирана във Варна на адрес ул. „Осми Приморски полк” №83, ет. 2, установи проверка.

Бойков е в компанията от 2017-а, като го наел лично собственикът - 30-годишният Иван Тодоров. Оказа се, че варненското дружество е филиал на американска компания.

US работодателите били изключително доволни от Кристиян, затова, макар и една на 20, Бойков стигнал до фантастичната за България заплата  17 хиляди лева месечно, издаде източникът.

След издънката с изтичането на данни от НАП, фактори от върховете на държавата поканили младежа, възпитаник на Националната търговска гимназия в Пловдив, да започне работа в Националната агенция за приходите. Но Кристиян отговорил с въпрос: „Може ли да ми плащате такава заплата, каквато взимам в момента?”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай