VIVACOM с дарение от 300 000 лв. за болници срещу COVID-19

Сумата е събрана от първите месечни такси за нови услуги през април

VIVACOM с дарение от 300 000 лв. за болници срещу COVID-19 | StandartNews.com
  • Сумата е събрана от първите месечни такси за нови услуги през април

Мобилният оператор VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на три болници в България, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот.

Средствата са събрани в инициативата, с която компанията обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.

Средствата ще бъдат разпределени между Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в гр. София, Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен и МБАЛ - Благоевград.

Дарение на обща стойност от 100 000 лв. ще получи Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в столицата. Като част от него ще бъде предоставен модерен дезинфекциращ робот, който се движи автономно и използва иновативна система за почистване „dry fog”. Тя има капацитет за стерилизиране на големи помещения и може да замести стандартното дезинфекциране с формалдехидни продукти, като осигурява защита срещу различни видове вируси. Смарт роботът използва и по-природосъобразна технология в сравнение с обикновените препарати, тъй като изходните вещества от работата му са основно водна пара и кислород, без токсични продукти. „Надеждната дезинфекция е едно от абсолютно задължителните условия за борба с вируса COVID-19, а в болниците е от първостепенна важност, за да предпазим медицинския персонал и да осигурим по-ефективно лечение на пациентите. Роботът ще ни е от голяма полза, защото ще спести човешки труд, който може да бъде използван за по-належащи дейности. Освен това технологията е по-ефективна от използваните в момента средства за стерилизация и ще облекчи значително работата ни“, коментира Д-р Славчо Близнаков – директор на университетската болница.

Две болници в страната също ще получат финансова помощ. Плевен беше първият град у нас, който се изправи срещу тежката битка с новия вирус. Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” в града ще получи дарение в размер на 100 000 лв. които да послужат за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията. „Болницата ни е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало. Това е дълга и изтощителна работа, която медиците ни понасят с много професионализъм и самоотверженост. Но материалните ни ресурси са на изчерпване и тези средства ще са от изключителна ползва в настоящия момент“, заяви директорът на здравното заведение доц. д-р Цветан Луканов.

Дарение от 100 000 лв. ще получи и "МБАЛ - Благоевград" АД. Средствата ще бъдат използвани за снабдяване с медицински материали, апаратура и консумативи на здравните служители, които се борят на първа линия с епидемията. „Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред неочаквана ситуация и колкото и да сме подготвени, с каквито и експерти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни. С дарението ще осигурим необходимите медицински материали на здравните работници, които са в пряка битка с COVID-19 и се борят за живота на пациентите, които лекуваме тук“, каза изпълнителният директор д-р Огнян Стефанов Митев.

Инициативата за даряване на първите месечни такси за всички нови услуги, активирани през април, е само една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за подкрепа на обществото и по-бързо справяне с епидемията. Всички активности на телекома, обединени под мотото #Оставамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/home

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай