Вицепрезидентът: Заедно сме на 3 март

Днес всички българи, независимо къде се намираме по света, мислено сме си подали ръце. Заедно сме! Това пише във „Фейсбук“ вицепрезидентът Илияна Йотова...

Вицепрезидентът: Заедно сме на 3 март | StandartNews.com

Величието и единението на българския народ се нарича 3 март. Днес всички българи, независимо къде се намираме по света, мислено сме си подали ръце. Заедно сме! Това пише във „Фейсбук“ вицепрезидентът Илияна Йотова по повод националния празник и 141-вата годишнина от Освобождението.

По думите ѝ без Българското възраждане, без българската интелектуална мисъл, без ролята на Българската православна църква, без идеите на национално-освободителното ни движение Руско-турската освободителна война нямаше да се състои. „Днес прекланяме глави пред всички, български и чуждестранни войници, сражавали се за свободата на България“, пише вицепрезидентът.

„141 години след Освобождението на България посланията на национално-освободителното ни движение, на Левски, на Ботев - изключително прогресивни за времето си, не са загубили своята актуалност. Трябва да разчетем посланията за свобода и мир, които ни изпраща 3 март днес, в този все по-несигурен и объркан свят. Да сме преди всичко свободни вътре в себе си! Заедно да работим за България - такава, каквато ни я завещаха славните ни герои! Честит празник“, пише още Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай