Вим Вендерс учи наши деца на безопасен нет

Важно е младите европейци да знаят какво трябва да запазят от миналото в сегашното дигитално общество, каза режисьорът

Вим Вендерс учи наши деца на безопасен нет | StandartNews.com

Урок по безопасен нет имаше кинолегендата, режисьорът Вим Вендерс. Носителят на Оскар се срещна с ученици от столичната Втора английска гимназия.

Защо е важно да внимаваме какво публикуваме в интернет и приятели ли са ни лицата от другата страна на компютъра - това бяха само част от въпросите на децата, на които германският режисьор отговори, съобщи бТВ.

„Аз съм доста стар. Повечето от хората тук са млади и навлизат в нова дигитална ера и чувствам, че е важно за тези млади европейци да знаят какво трябва да запазят от миналото в сегашното дигитално общество”, каза Вим Вендерс.

„Повече от всякога младите хора трябва да знаят какво е лична информация и колко ценна е тя”, каза от своя страна еврокомисарят Мария Габриел.

Целта на кампанията е да обогати културата и въображението на подрастващите като досега в нея са се включили 30 милиона европейци.

По-късно днес Вим Вендерс и Мария Габриел ще посетят Дома на киното за специална прожекция на филма "Хотел за милион долара", след която ще разговарят с публиката на тема "Европа създава: Нови възможности за европейските творци". В дискусията ще участва и министърът на културата Боил Банов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай