Виктор Николаев в потрес! Присъдата на легендарен наш град

Тежки думи за един от най-големите български градове

Виктор Николаев в потрес! Присъдата на легендарен наш град | StandartNews.com

Тежка присъда над легендарен български град.

„През 2008-а година качеството на живот във Варна беше сравнимо с това в столицата. Сега БВП на варненци на глава от населението е три пъти по-ниско в сравнение с това на софиянци, това заяви в водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Думите му бяха свързани както с голямата ВиК авария, така и с поисканата от кмета Портних оставка на главния архитект на града Виктор Бузев.

“С приближаването на местните избори ще виждаме още виновни по този начин”, каза Николаев. Той подчерта за зрителите, че арх. Бузев винаги е минавал за човек на Портних и е изненадващо, че сега е сочен като виновник за всички проблеми с инфраструктурата на града. Той подчерта, че Варна е изостанала в последните години далеч и зад Пловдив в развитието си.

Колежката му Мира Иванова пък съобщи, че арх. Бузев е отказал да подаде оставка до края на вчерашния ден, както поиска кметът Иван Портних. Обяснението му по нейни думи било, че Варна не е село и не може ей така да остане без главен архитект, пише Петел.бг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай