Вежди съди колега за 120 000 лева

Минеков се жалва по медиите

Вежди съди колега за 120 000 лева | StandartNews.com

Вежди Рашидов е завел 2 съдебни дела за обиди, неверни твърдения и клевети срещу скулптора Велислав Минеков, с когото водят словесна война от няколко години. Бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ иска 120 000 лева финансово обезщетение от Минеков, а в съда е приложил стенограми от десетки негови изказвания, направени в социалните мрежи и в предаването на Сашо Диков по кабеларката „Евроком”, твърди лупа.бг.

Съдебните дела за клевета очевидно са уплашили устатия инак Минеков, който снощи се ожали, че срещу него се оказва репресия, в която участва и парламентарния секретариат.

Минеков даже е изпратил сигнал до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в който твърди, че Вежди Рашидов е отправил „откровена заплаха към мен със закана за саморазправа и с тенденция за отмъшение”.

Минеков дори подозирал, че Вежди Рашидов извършвал детективска дейност спрямо него, тъй като следял всяко негово изказване, а след това му завеждал дела.

„Той желае да бъда осъден. Събрал е изключителна колекция от мои публикации във Фейсбук, като за тази детективска дейност му помага секретариата на Народното събрание. Искам да знам какво работи Вежди Рашидов и защо се занимава с мен и семейството ми”, тръгна да се защитава Велислав Минеков.

И за да изпозва случая, че някой му е дал публичност, припомни, че все още прокуратурата не е заловила подпалвача на автомобила му, който бе опожарен през лятото на 2019 г. Едва ли не внушението беше, че зад това крими деяние може да стои Рашидов или някой от властта.

„В случая Минеков се опитва да се измъкне от делата за клевета, като се изкара репресиран. Вежди Рашидов не го съди в качеството си на бивш министър на културата и депутат, а като частно лице”, коментират юристи

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай