Вежди Рашидов с дарение за Коледа за деца от дом в Божурище

Децата подариха на Вежди коледна картичка, изработена от тях

Вежди Рашидов с дарение за Коледа за деца от дом в Божурище | StandartNews.com

Скулпторът и общественик Вежди Рашидов направи днес дарение от голямо количество хранителни продукти и лакомства на детска къща „Конкордия“ в Божурище. В дома по социален проект се отглеждат деца от 4 до 14-годишна възраст от семейства в крайно затруднено положение.

„Трогнати сме от вниманието и жеста на г-н Рашидов, дарението му зарадва много децата и ще направи Коледата им по-светла. Ние знаем, че той години наред подпомага с лични средства деца, младежи, възрастни хора и творци. Благодарни сме му много за дарението към нашия дом“, сподели управителката на къщата Цветослава Гюрова.

Децата сами са изработили за Вежди Рашидов цветна коледна картичка.

„Аз самият съм бил в сиропиталище като дете и зная каква радост е да получиш подаръци и внимание от някого. Щастлив съм, че децата от този дом се радват на дарението ми, направих го от сърце. Аз лично смятам,  че дарителят е човек, който трябва да излезе от анонимност, за да даде пример, че в труден момент хората трябва да си помагат помежду си. Защото в живота освен красиви и хубави мигове, понякога съдбата ни поднася и трудности и тогава трябва да си помагаме, да сме съпричастни към другия. Отплатата за дарителя е радостта в очите на децата“, каза Вежди Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай