Вече са събрани 5000 лв за децата на Милен

Приятели и колеги на Милен Цветков организираха преди часове набирането на благотворителни средства

Вече са събрани 5000 лв за децата на Милен | StandartNews.com

Приятели и колеги на Милен Цветков организираха преди часове набирането на благотворителни средства за децата на известния тв водещ.

"Милен се грижеше изцяло за децата си. Той живееше от заплати, не беше на рушвети. Синът му Боян е на 8 години и остана сирак", казаха от групата, която инициира събирането на средства за наследниците на журналиста.

Кампанията е в сайта "Платформата.бг" и целта й е да събере 100 000 лв. до 19 юни 2020 г. Впрочем първото дарение вече е факт. То е направено от Гроздан и Цецка Караджови и е на стойност 5000 лв.

Ето тексът, който беше публикуван само преди минути в сайта за благотворителност:

"Журналистът Милен Цветков загина в тежка катастрофа на столичния булевард "Черни връх" в неделя 19 април. Милен е явление в българската журналистика. Водещ с характер, неговата работа не оставяше безпристрастни зрители.

Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови колеги журналисти и приятели стартират дарителска кампания в подкрепа на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай