Важно за всички с електронни ваучери за храна, голяма промяна

Говори Таня Обущарова

Важно за всички с електронни ваучери за храна, голяма промяна | StandartNews.com

Източник: БТА

Важна информация за всеки, който ползва електронни ваучери за храна.

Електронните ваучери за храна съхраняват остатъка от сметката и не е необходимо да купуваме излишни продукти на касата в магазина, за да не загубим част от сумата.

Това обясни Таня Обущарова, главен секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България, пред "Телеграф“.

Досега, ако най-ниската стойност на талона е 20 лева, то сметката трябва да е за тази или над тази сума, за да не загубим остатъка. С електронните, ако разполагате с 200 лева ваучери, а сметката в магазина е 187 лв., остатъкът от сумата си стои в картата.

В случай че направите покупки за 220 лв., а разполагате с ваучери за 200 лв., останалата сума може да бъде платена в брой или с банкова карта.  

Обущарова коментира още, че има огромен интерес от фирмите към електронните ваучери.

За тях това е дълго очаквана промяна, която ще улесни предприятията, които са приложили хибриден модел на работа, тъй като няма да е нужно да разкарват служителите си, за да им предоставят социалната придобивка.

От асоциацията напомнят още, че и през тази година с ваучери за храна могат да се плащат туристически и културни мероприятия, но към този момент няма сериозен интерес към потребители.

Издателите на ваучери имат сключени договори с редица хотели и туристически агенции, но потребителите, които се възползват от това, са много малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Мнение
преди 1 месец

Работодателите трябва да дават ваучери за спорт, особено на служители със седящи професии, защото обездвижването е опасно за здравето на хората.

Откажи