Важен експерт посочи! Кои българи ще удари еврото

Традиционната сиитеация по нашите земи

Важен експерт посочи! Кои българи ще удари еврото | StandartNews.com

Таипично за нашата географска ширина, приемането на еврото в България продължава да поражда неяснота и по-скоро буди обществена тревога по отношение на жизнения стандарт.

Това сочат данни от национално представително изследване на „Галъп интернешънъл болкан“. Данните бяха представени от Яница Петкова в ефира на БНТ .

"Тези резултати не показват нещо ново в отношението към еврото, макар че въпросът е по-различно зададен от тези, които задаваме по принцип. Тук акцентът е поставен върху жизнения стандарт ", заяви социологът Яница Петкова.

44% казват, че имат притеснения за бъдещото влизане в еврозоната. Почти във всички демографски показатели този процент се запазва. "Може би всичко, през което мина Хърватия като притеснения седи в нашето общество", коментира Петкова.

Почти равен е делът на всички, които се чувстват спокойни 24%. Подобен е процентът и на тези, които са нито сигурни, нито притеснени - 23%.

"Една информационна кампания, закъсняла или не, винаги ще е полезна", категорична е Яница Петкова.

"Ние си имаме някакъв традиционен национален скептицизъм по тези въпроси, но той не е без причина. И тази предпазливост доста често е била добра услуга за нашия народ", допълни тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mass
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи