Василев: Спрете транзакции със санкционираните

Финансовият министър увери, че всичко, което бъде открито, ще бъде абсолютно публично

Василев: Спрете транзакции със санкционираните | StandartNews.com

„Държавните структури, държавните дружества трябва да спрат да правят каквито и да е транзакции с хора, които са в списъка със санкциите и асоциираните лица, защото иначе те потенциално биха могли да попаднат също в този списък със санкции, което носи след себе си невъзможност да се прави бизнес в чужбина, запор на сметки, отнемане на активи и всички други последствия“, каза министърът на финансите Асен Василев в "Панорама" по БНТ.

Финансовият министър увери, че всичко, което бъде открито, ще бъде абсолютно публично - кои от държавните дружества и кои лица попадат в тази списък на свързани лица. Това се отнася и за частни структури.

"Всички, които са свързани, ще бъдат поставени в един списък на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. А на държавните дружества ще се дават указания да не работят с тези хора и съответно компании", обясни Василев.

На държавните дружества ще бъдат дадени указания да не работят с хората, които проверките ще установят като свързани с наказаните 6-има българи. Списъкът ще е публичен - на сайтовете на финансовото министерство и на НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай