Върнаха на пазара лекарство за кашлица при деца

Върнаха на пазара лекарство за кашлица при деца | StandartNews.com

Върнаха на пазара лекарство за кашлица при деца, което беше забранено от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ).

Агенцията по лекарствата заяви, че употребата на лекарството не застрашава по никакъв начин здравето на децата. Изтеглянето на ACC Kid е превантивно и доброволно по желание на производителя. Отклоненията в количеството на консерванта са незначителни.

Агенцията по лекарствата публикува на сайта си уточнение, че изтеглянето на ACC Kid е превантивно и доброволно по желание на производителя (http://www.bda.bg/) .

Партидата е доставена в дистрибуторската мрежа през 2013 г. и към датата на издаване на Заповедта не са налични количества в търговците на едро.

Отклоненията в количествата консервант са оценени като клинично незначими и няма здравен риск за пациентите ползвали продукта.

Лекарството втечнява и улеснява отхрачването на бронхиалния секрет при заболявания на дихателната система, свързани с образуването на много гъст и жилав секрет. Използва се при остри и хронични белодробни болести като остър и хроничен бронхит, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), бронхиектазии (трайно разширение на бронхите), свързани с повишено образуване и затруднено отделяне на бронхиалния секрет.

Другите продукти от бранда ACC не са засегнати от тази предпазна мярка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай