Валежите спират, но друго ще мъчи студентите на празника им

Очакваме подобряване на синоптичната обстановка на Балканите

Валежите спират, но друго ще мъчи студентите на празника им | StandartNews.com

В петък, 8 декември валежите постепенно ще спрат, но студ и вятър ще мъчат празнуващите студенти.

През нощта срещу петък, над цялата страната ще е предимно облачно и на много места ще превали слаб дъжд, като по-значителни ще са валежите по Черноморието. Oт сняг се очаква те да бъдат над Западна и Централна България и в района на Тракия. По високите полета е възможно да се образува и снежна покривка. Ще има условия за поледици в Предбалкана. 

Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 3°С. Най-високи ще са стойностите по Черноморието и в Югозападна България - до плюс 5-6°С.

През деня в петък, валежите от запад постепенно ще спират, най-късно над Източна България, където на места по Северното Черноморие ще превали слаб сняг. След обяд - временни разкъсвания на облачността се очакват в Северозападна България и планинските райони. В равнините ще се задържи мъгливо, или с ниска слоеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. 

Максималните температури ще са около 3-5°С. По-ниски ще бъдат над Североизточна България  – до 1-2°С.

През нощта срещу петък времето в столицата ще е предимно облачно ще има и валежи от смесен тип. Минималната температура ще е около минус 1 до минус 2°С, а максималната - около 3-4°С, около обяд -  от запад валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта срещу петък очакваме валежите над Източна България. По Северното крайбрежие и от сняг. През деня ще е предимно облачно. След обяд валежите от запад ще спират. Ще духа слаб североизточен вятър.

Очакваме подобряване на синоптичната обстановка, пище "Метео Балканс". Валежите постепенно ще спират и облачността над западните райони от полуострова ще се разкъса. По-значителна ще се задържи над Източна България. Температурите ще се задържат около климатичната норма за декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай