В НДК се открива Пролетният базар на книгата

Най-известните ни писатели раздават от днес автографи на Пролетния базар на книгата

В НДК се открива Пролетният базар на книгата | StandartNews.com

София. Невероятните истории в "Митове и легенди", новата поредица на издателство "Стандарт", обещава да бъде сред хитовете на Пролетния базар на книгата, който тръгва от днес в НДК.

На щанд номер 41 любознателните читатели могат да намерят другите особено интересни книги от поредиците "Големите мистерии" и "Големите тайни", творбите на Димитър Недков "Знакът на българина" и "33 - Заплахата Дан Браун", томчето "100 причини да се гордеем, че сме българи", съвместен проект на издателството и фондацията "Българска гордост", който постави началото на серията "Библиотека за ученика". В НДК издателството представя още своя онлайн книжен магазин и поетичното бижу на Иван Матанов "Не споменавай морето". На панаира всеки може да направи заявка за томчетата на "Стандарт".

Както всяка година най-голямата книжарница е безупречно организирана от асоциация "Българска книга". Днес министърът на културата Владимир Пенев официално ще обяви началото на пролетните срещи с книгите и литературата в 10.30 ч в Мраморно фоайе. Над 80 издателства ще разположат щандовете си на III етаж на НДК на площ от над 600 кв. м. В дните до 2 юни от 10 до 20 ч столичани и гостите им ще имат шанса да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитията, включени в културната програма.

На щандовете на издателствата предстоят срещи с едни от най-четените съвременни родни автори. Людмила Филипова ще раздава автографи на романите "Където се раждат ангелите" и "The Parchment Maze" (английската версия на бестселъра "Мастиленият лабиринт") днес от 17 ч на щанда на "Сиела". Ден по-късно на същото място, но от 18 ч чудесният разказвач Александър Секулов ще направи същото. В четвъртък там ще бъде присмехулникът Иво Сиромахов и писателят психиатър Калин Терзийски, а на 1 юни от 11 ч - Деян Енев. По същото време пък издателство "Жанет 45" кани на среща с младия предприемач, израснал в Лондон, Боян Бенев и неговите творби "Две поколения", "Малка книга за реалността" и "Малка книга за бизнеса". На другия ден на същия щанд ще можете да се запознаете с режисьора Людмил Тодоров и книгите му "Разкази" и "Шлеп в пустинята"

Голямо куклено шоу очаква малчуганите в Мраморното фоайе на 31 май от 10 часа. Издателство "Просвета" ще ги срещне с приказните герои Лили и Уили, които ще им покажат вълшебна книжка и ще пеят и играят заедно с тях.

По време на панаира ще се състои премиерата и на "Заветът на Нострадамус" - новия роман на Том Егеланд. Това е поредният бестселър на прочутия норвежец, издаден с клеймото на "Персей", след "Евангелието на Луцифер", "Пазителите на завета" и "Краят на кръга".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай