В събота из България: Слънце, дъжд и сняг

Ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони – от сняг...

В събота из България: Слънце, дъжд и сняг | StandartNews.com

През следващото денонощие ще се задържи облачно, с превалявания предимно от дъжд, в северните и планинските райони – от сняг. В Северозападна България и на места по поречието на Дунав ще има условия за поледици. Ще духа слаб югоизточен, в крайните северни и източни райони - умерен източен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по-високи по морския бряг; максималните ще са от около 0° на места в северозападните, до 10-12° в крайните югозападни райони и Южното Черноморие. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 8-9° на север, до 11-12 ° на юг. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и с него температурите ще се повишават, така че валежите от сняг в по-ниските части ще преминават в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

В неделя и понеделник валежите ще са на повече места в страната. В крайните северозападни райони, където ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са близки до 0°, ще превалява сняг. В останалата част от страната вятърът ще е югоизточен, умерен, в Източна България силен, и преваляванията ще са от дъжд. Във вторник от североизток ще започне да нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време, на места с превалявания, вече в повечето райони от сняг. В Източна България ще бъде и ветровито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай