Петък,

В пандемията: Отрицателен тест вместо CV за работа

От: Стела Стоянова -
A
A
A

Отрицателният PCR-тест или тест за антитела вече станаха по-важни от CV-то при кандидатстване за работа. Подобни условия се появяват в няколко платформи, които свързват работодатели и кандидати за служители. Става дума предимно за фирми, където служителят работи с предмети, които трябва да бъдат доставени на клиентите, и фирмата иска да се застрахова, че няма да пренесе вируса чрез тях.
"Работим основно с опаковане на подаръци и искаме да сме сигурни, че новият ни служител няма да предаде зараза на някой от клиентите. Самите ние правим PCR-тестове на работещите при нас всяка седмица", гласи една от обявите. Там се посочва също, че се осигуряват ръкавици на служителите. В друга обява се посочва, че работниците трябва да подреждат на стелажите луксозни вина, след което да ги опаковат за купувачите, така че трябва задължително да докажат, че имат изграден имунитет срещу коронавирус. В предложението за работа не е споменато изрично изискване за CV или диплома.

Още за пандемията, както и анализи, интервюта и разработки по горещите теми на деня – четете в новия брой на „СТАНДАРТ”, който от утре е в големите вериги, бензиностанциите и малките квартални магазинчета

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички