Ужас в Пловдив. 15 деца с хранително отравяне

Три от тях са в тежко състояние

Ужас в Пловдив. 15 деца с хранително отравяне | StandartNews.com

15 деца от една и съща детска градина в Пловдив са с хранително отравяне, научи NOVA. По първоначална информация 3 от тях са в болница в тежко състояние.

Шефката на "Надзор и заразни болести" в РЗИ-Пловдив д-р Милена Панайотова уточни, че децата са от ДГ "Славей" в район "Северен". По думите й вчера следобед се е случил инцидентът и екипи на здравната инспекция тепърва проучват каква е причината за натравянето.

Три от децата са хоспитализирани, но Панайотова потвърди, че вече са значително по-добре. "Повърнали са няколко пъти и са се дехидратирали. Сложили са им система и са се оправили", каза тя.

"Все още не сме получили информация дали става въпрос за хранително натравяне или ентеровирус", обясни директорката на ДГ "Славей" Любка Биволарска. По думите й децата през деня са консумирали за закуска филия с яйчен пастет, а на обяд - леща и пиле с ориз. Следобедната закуска били филия с мед.

"Само в една група има заболели. Много родители спряха децата си тази сутрин, след като разбрали какво се е случило", каза Биволарска.

От здравното заведение уточниха, че децата са били докарани в интервал от 22 часа снощи до 02 ч сутринта. Състоянието им е подобрено, а причината за натравянето не е ясна все още.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай