Ураганът отнесе покриви в 5 града (ОБЗОР)

Евакуираха 600 гимназисти в Сопот

Ураганът отнесе покриви в 5 града (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ураганът, който мина през България, отнесе покриви, контейнери за смет, електрически стълбове и заграждения, изпочупи прозорци. Жълт код за бурни ветрове е в сила днес за цялата страна.

Стихията остави без покрив ХЕИ в Карлово и счупи две врати на местната болница. В съседния Сопот са нанесени поражения по сградата на професионална гимназия "Ген. Владимир Заимов“, съобщи зам.-кметът на Карлово Стойо Карагенски. 600 гимназисти бяха евакуирани. Ураганът е изпочупил прозорците в училището, съобщи директорът Катя Адарска пред TrafficNews.bg. Тя е уведомила охраняващата фирма и за счупени входни врати като е помолила да бъде осигурена нощна физическа охрана, тъй като щетите няма да бъдат възстановени до довечера.

За щастие пострадали хора и в двата града няма.

"В Карлово има обърнати съдове за смет и контейнери, има и обърнат метален електрически стълб”, каза Карагенски. Сутринта токът спрял, но захранването вече е възстановено. Без електричество останала и общината. Кметска комисия описва щетите, за да търси средства за възстановяването им.

Неучебен ден бе обявен днес за СОУ "Отец Паисий" в Смолян заради проблеми с отоплението, съобщиха от общината.
Бурният вятър скъсал електропровод и оставил без ток училището. Без парно осъмна и забавачка "Слънце", но в детската градина има алтернативно отопление и децата не бяха разпуснати.

В Стара Загора бурният вятър събори рекламни пана и огради. Сигнали за много щети са получени на безплатния горещ телефон в общината. Граждани са сигнализирали и за съборено оградно пано на строителен обект върху тротоара на бул. „Св. Отец Паисий". Поломени са били и задните стъкла на автобусна спирка на бул. „Славянски".

Силен вятър духа и на територията на Пловдив. Сигнали за паднали на пътя клони постъпват от сутринта в Областното пътно управление (ОПУ), съобщи  дежурният в ОПУ. Водачите трябва да бъдат внимателни и да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай