Унижение за легендарна тв водеща! Откъде я изгониха

Мария Янакиева разкрива преживяванията си в станцията на БНТ и БНР

Унижение за легендарна тв водеща! Откъде я изгониха | StandartNews.com

Легендарната говорителка Мария Янакиева е била позорно изгонена от почивната станция на БНТ и БНР в морския курорт Китен. Случката се разиграла миналия август и заради неприятното преживяване звездата от малкия екран решила тази година да не посещава обекта. Тя все още не можела да преглътне унижението, на което била подложена.

Затова решила това лято да почива в хотел вместо в почивната станция, където нощувките излизат много по-евтино. Миналия август Янакиева отишла на море в Китен заедно с приятелката си от телевизията и бивша режисьорка Маргарита Попова, пише вестник Ретро.

„Изгониха ни от станцията. Храната беше отвратителна! Отвратителна! Нали си казваш, като се върна от плажа, ще изям един таратор. Какъв таратор – една бяла вода и тук-там парченце краставичка плува“, разказва за злополучната ваканция говорителката от златната епоха на телевизията майка.

Тя и дружката ѝ били прокудени от китенската станция от вече бившия управител на базата на националните медии. От това лято обектът се стопанисва от други хора, които са вдигнали нивото на обслужване и споделят, че били запознати с нередностите и грубото отношение на предишната управа.

Въпреки това Мария едва ли щяла да отседне отново в Китен. Предпочитала да си спомня и курорта, и базата, и обслужването така, както са били през 70-те и 80-те години на миналия век, когато редовно се събирали там с колеги. Въпреки че от две години легендарната Мария се бори да не загуби зрението си напълно след претърпяната втора операция на очите, продължава да поддържа бодър дух.

Признава, че се разведрява най-много от срещите със своите правнуци. От своята внучка Стефи тя има трима наследници, които живеят във Франция. Внукът ѝ пък се е установил в австрийската столица Виена. Там той е високоплатен инженер и също е щастливо женен.

Фамилията посещава баба си основно по големите празници, както и през лятото. Янакиева споделя, че копнее за срещите с тях, защото все още се чувствала самотна и съкрушена от загубата на своя обичан съпруг. Веско Цоневски, който бе част от прочутия мъжки хор „Гусла“, почина преди близо две години.

Макар да е самотна, тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, нищо, че досущ като повечето си колеги от златните години на БНТ не получила достойна пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че я подкрепяли финансово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай