Четвъртък,

Уникален факт за българина! Каза го Хампарцумян

От: Редактор -
14344
Уникален факт за българина! Каза го Хампарцумян
A
A
A

Европа трябва да се осъзнае бързо, за да няма обесени "зелени" политици, а континента да се превърне само в туристическа дестинация с обслужващ персонал. Това коментира пред бТВ банкерът Левон Хампарцумян. 

Според него вече се наблюдават първи признаци на успокояване на инфлацията. Това е така, защото в крайна сметка цените растат нагоре до момента, в който има кой да ги плати, обясни той.

"След това, ако няма кой да плаща, или цените тръгват надолу, или в по-лошия сценарии стоката изчезва", добави още той.Според Хампарцумян войната в Украйна има своето отражение върху настоящата ценова ситуация, но сред причините е и пандемията.

"България и Европа трябва да вземат по-активно място в световната икономика и да скъсят веригите на доставки. Т.е да започне тук и на континента да се произвеждат повече неща, които сега ги внасяме от Китай и Русия. Около 90% от всички соларни панели в света се произвеждат в Китай, като в същото време ЕС е зависим от волята на един човек за енергийните си доставки.

Това тряба да се промени, иначе Европа ще се превърне само в туристическа атракция, в един "Дисниленд" за хора от целия свят, които ще идват тук да разглеждат Балдуиновата или Айфеловата кула, но няма да потребяват европейски стоки. Така гражданите на континента ще се превърнат в един обслужващ персонал", допълва банкерът.

"Вече не е важно зелените да спят добре, докато други да умират от студ и глад, по-добре е те да си взимат хапчетата. Заради такива полезни идиоти в България бе спряно навремето търсенето на природен газ, защото най-вероятно "Газпром" им плати. Съветската агентура си гони своя интерес тук“, допълни той.

Страната ни има редица предимства, като според Хампарцумян ние се намираме в климатичния рай на Земята. Другото е, че сме относително компактни като население и това е плюс, когато се решава продоволствения проблем на страната."В историята ни няма българин умрял от глад", допълва той.

Хампарцумян каза това в контекста на историческото ни минало, където може и да е имало трудни времена, войни, купонна система и др, но винаги е имало храна за населението. По негови думи основен проблем пред развитието на страната обаче е, че има голям брой, достигащ 1 млн. души, които не са заинтересовани нито да работят, нито да учат, като това освен икономически е и политически проблем, защото те стават податливи на различни внушения от политици популисти.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички