Уникален факт за българина! Каза го Хампарцумян

Направи и коментар на инфлацията и бъдещето на Европа

Уникален факт за българина! Каза го Хампарцумян | StandartNews.com

Европа трябва да се осъзнае бързо, за да няма обесени "зелени" политици, а континента да се превърне само в туристическа дестинация с обслужващ персонал. Това коментира пред бТВ банкерът Левон Хампарцумян. 

Според него вече се наблюдават първи признаци на успокояване на инфлацията. Това е така, защото в крайна сметка цените растат нагоре до момента, в който има кой да ги плати, обясни той.

"След това, ако няма кой да плаща, или цените тръгват надолу, или в по-лошия сценарии стоката изчезва", добави още той.Според Хампарцумян войната в Украйна има своето отражение върху настоящата ценова ситуация, но сред причините е и пандемията.

"България и Европа трябва да вземат по-активно място в световната икономика и да скъсят веригите на доставки. Т.е да започне тук и на континента да се произвеждат повече неща, които сега ги внасяме от Китай и Русия. Около 90% от всички соларни панели в света се произвеждат в Китай, като в същото време ЕС е зависим от волята на един човек за енергийните си доставки.

Това тряба да се промени, иначе Европа ще се превърне само в туристическа атракция, в един "Дисниленд" за хора от целия свят, които ще идват тук да разглеждат Балдуиновата или Айфеловата кула, но няма да потребяват европейски стоки. Така гражданите на континента ще се превърнат в един обслужващ персонал", допълва банкерът.

"Вече не е важно зелените да спят добре, докато други да умират от студ и глад, по-добре е те да си взимат хапчетата. Заради такива полезни идиоти в България бе спряно навремето търсенето на природен газ, защото най-вероятно "Газпром" им плати. Съветската агентура си гони своя интерес тук“, допълни той.

Страната ни има редица предимства, като според Хампарцумян ние се намираме в климатичния рай на Земята. Другото е, че сме относително компактни като население и това е плюс, когато се решава продоволствения проблем на страната."В историята ни няма българин умрял от глад", допълва той.

Хампарцумян каза това в контекста на историческото ни минало, където може и да е имало трудни времена, войни, купонна система и др, но винаги е имало храна за населението. По негови думи основен проблем пред развитието на страната обаче е, че има голям брой, достигащ 1 млн. души, които не са заинтересовани нито да работят, нито да учат, като това освен икономически е и политически проблем, защото те стават податливи на различни внушения от политици популисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай