Паякът в София скача двойно

Отделно нарушителят плаща и глоба

Паякът в София скача двойно | StandartNews.com
  • Новата цена ще влезе в сила от 30 юни

Паякът в София скача двойно. Цената на принудителното преместване на кола до наказателен паркинг в столицата се вдига от 60 на 120 лева. Това единодушно реши комисията по транспорт по предложение на Карлос Контрера от ВМРО. Новата цена ще влезе в сила от 30 юни.

Отделно от тази сума шофьорът на санкционираната кола подлежи и на глоба.

Навсякъде в Европа има само глоба, но не и плащане на преместването на колата от собственика й, отбеляза Борис Бонев от "Спаси София". "Цената за преместването на колата не е глоба, а разходът по извозването й", отвърна Зафир Зарков от ГЕРБ, зам.-председател на комисията. Според Закона за движение по пътищата, чл.118 и 119 тези разходи са за сметка на собственика на превозното средство.

Цената на репатрирането не е променяна от 2012 г., мотивира се Контрира и допълни, че за времето оттогава до днес средната заплата в София се е вдигнала от 879 лева на 1730 лв.

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са предоставили на транспортната комисия в СОС разбивка на себестойността на превозването на един неправилно паркиран автомобил до наказателния паркинг. Тя гласи:

разход за материали - 11.06 лева

разход за външни услуги -12.56 лева

амортизация - 13.62 лева

за заплати - 48.70 лева

за осигуровки и надбавки - 19.52 лева

общо - 105.45 лева.

ДДС - 21.09 лева

крайна сума - 126.54 лева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай