Учителят с пистолета е напуснал работа

Това е станало по взаимно съгласие

Учителят с пистолета е напуснал работа | StandartNews.com

Учителят, изпуснал законно притежаван пистолет в класната стая в силистренско училище, е напуснал работа по взаимно съгласие.

Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието в Силистра - Габриела Миткова, позовавайки се на училищното ръководство.

Това бил най-елегантният вариант, тъй като едно дисциплинарно наказание би могло да се проточи във времето, а и съдът да възстанови учителят Димитър Димитров отново на работа, допълни Миткова.

Инцидентът е станал в силистренско основно училище "Иван Вазов" вчера, в учебен час по история. Пистолетът е изпаднал от джоба на 59-годишния преподавател Димитър Димитров. Първи го забелязва ученик от класа. Подаден е веднага сигнал в полицията. Установено е било, че оръжието е бойно и законно притежавано.

Макар и законно притежавано е нарушена законовата разпоредба, която забранява откритото носене на оръжие в лечебни и здравни заведения, училища и детски градини.

От пресцентъра на полицията в областния град съобщиха, че на Димитров е съставен акт за административно нарушение по Закона за оръжията боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия. Ще бъдат извършени и други проверки, които да установят причините учителят да е бил въоръжен в училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай