Ученик на Гена в топ 100 на Италия

Ученик на Гена в топ 100 на Италия | StandartNews.com

Сингълът Get out of my head от новия албум на Ганчо Бояджиев влезе в топ 100 на официалната класация на Италия. Българинът с артистичното име Gantcho от 18 години живее и твори в Милано. Сега работи с хитовия диджей Туенти, който е направил аранжимента на парчето.

Същевременно Фотография на Ганчо бе сред творбите в самостоятелната експозиция "21 секунди" на Костадин Кръстев-Коко, която беше подредена в началото на седмицата в българското посолство в Берлин.
Ганчо свири на пиано от 5-годишен. На 18 започва да учи пеене с изпълнители от Софийската опера и да композира, въпреки че е завършил Националната природо-математическа гимназия, а после и инженерна химия. Заминава за специализация в Тулуза, през 1990-1991 живее в Париж и Екс ан Прованс, където постъпва в института за чуждестранни студенти. Но музиката най-после побеждава и през 1995-та Ганчо е приет да учи оперно пеене в Милано.

Тогава се запознава с великата прима Гена Димитрова и става любимият й ученик. С нея в продължение на 5 години между Милано, Монте Карло, Верона и Генуа той усъвършенства вокалната си техника на драматичен тенор. Сред преподавателите му в различните школи е световноизвестният тенор Карло Бергонци. През последните 15 години той участва в различни концерти и конкурси. Днес Ганчо експериментира, като съчетава оперното звучене със съвременна електронна музика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай