Убийците на Ники от Враца вече са с по-тежко обвинение

Убийците на Ники от Враца вече са с по-тежко обвинение | StandartNews.com

Враца. Калин Димитров по прякор Скинара и Ивайло Иванов - Акулата вече са обвинени в убийството на 16-годишния Николай Димитров, извършено по хулигански подбуди, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Иван Каменов – Цофъра, който също е участвал в побоя на Ники пред дискотека „Бирхале" все още е с обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда, защото адвокатът му не е могъл да дойде в съда. Вероятно Цофъра ще бъде подведен под отговорност за убийство във вторник.

Ако обвиненията издържат в съда, тримата може да получат най-тежките наказания по нашия Наказателен кодекс - от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор, включително без право на замяна.

Досега обвинението беше за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди.

В началото на ноември прокурорът по делото беше сменен и се очакваше да промени обвинението. То беше преквалифицирано въз основа на заключението на лекарите от „Пирогов", че между смъртта на Ники и побоя, който му е нанесен от тримата охранители пред дискотека „Бирхале" има пряка връзка.

На 20 ноември се навършват 40 дни от смъртта на Ники. Тогава 19-годишният Стефан Георгиев, който загина мистериозно щеше да стане на 19 години. В тяхна памет ще се извърши панихида в храм „Св. Възнесение". След това близките, съучениците и приятелите им ще се съберат на мълчалив протест. Те ще положат цветя и ще запалят свещички пред заведението, в което са прекарали последните мигове от живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай