Тъжна вест! Почина легендарен наш лекар

Отидер си доктор Милан Миланов

Тъжна вест! Почина легендарен наш лекар | StandartNews.com

Почина проф. д-р Милан Миланов - доайен на българската анестезиология, реанимация и спешна медицина. Това съобщи спешната болница "Пирогов", където почти изцяло е преминал професионалният му път.

Проф. Миланов е роден през 1945 г. в град София. Завършва медицина през 1973 г.

Професионалният му път започва по разпределение като лекар в Бърза помощ и анестезиолог в новосъздадения ОАРИЛ в окръжна болница - гр. Сливен.

Проф. Милан Миланов е директор на НИСМП "Пирогов" между 1992-1993 г. След демократичните промени е основен участник във възстановяването на Български лекарски съюз, два пъти негов заместник-председател.

От 2012 до 2017 г е председател на Столичната колегия на БЛС.

Заместник-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров. Ръководител и основен двигател на проектите по FAR и Световна банка за модернизирането на спешната медицинска помощ в България.

Първи национален консултант по донорство и спешна медицина.

Убеден демократ, винаги с открита и активна гражданска позиция, общински съветник в Столичния общински съвет и негов заместник-председател, удостоен със званието "Почетен гражданин на град София".

Проф. Д-р Милан Миланов е носител на орден "Стара планина" – първа степен за изключително големите му заслуги в областта на здравеопазването, медицинската наука и практика в Република България.

Поклон пред паметта му!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай