Цялата страна е в плен на дъжда в четвъртък

Максималните температури ще са между 14° и 19°

Цялата страна е в плен на дъжда в четвъртък | StandartNews.com

Днес валежите ще обхванат цялата страна, в югоизточната половина ще има условия за гръмотевична дейност и градушки. След обяд от северозапад валежите ще започнат да спират. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максимални температури между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 14°, на 2000 метра – около 8°.

През нощта срещу петък постепенно явленията ще отслабват – валежите в по-голямата част от страната ще спрат, гръмотевичната дейност ще затихне. В петък слаби краткотрайни превалявания са възможни само в отделни райони. Ще има променлива облачност, над много райони по-често до слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, ще остане хладно, с максимални температури между 16° и 21°. В събота над по-голямата част от страната ще е слънчево. Над източните райони преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла, от които ще преръмява. Температурите ще са с два-три градуса по-високи. В неделя преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове от северозапад ще започне увеличение на облачността и до полунощ на места в Западна България ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Максималните температури ще са между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай