Цалапица е гневна! Майката на убития Митко с ново разкритие

Убиецът Рангел Бизюрев е бил локализиран, но все още не е задържан

Цалапица е гневна! Майката на убития Митко с ново разкритие | StandartNews.com

Поредица от нови протести започват жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Трета седмица нито прокуратурата, нито полицията съобщават информация дали основният заподозрян за убийство Рангел Бизюрев, за когото има издадена заповед за европейски арест, е задържан. Жителите на селото готвят голям протест и в София.

Майката на убития Атанаска Бакалова съобщи пред Нова телевизия, че Бизюрев е бил локализиран, но все още не е задържан.

Тя коментира и временното отстраняване на началника на Районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. "Не може да бъде временно отстранен. Защо се забави издирването на моя син, след като беше подадена информация, че лицето Рангел Бизюрев го е търсел, за да го бие. Защо никой не го взе под внимание? На този етап не мисля, че трябва да бъде временно отстранен", посочи тя.

"Тук се прикрива нещо, има голям чадър. Защо на 26-ти, когато са заловени, разпитани, получени признания от единия близнак, те са пуснати след няколко дни?", попита Бакалова. По думите ѝ е имало прикриване на доказателства.  "С всеки един ден губя надежда, че Рангел Бизюрев ще бъде заловен", посочи още тя.  Припомняме, че по случая бяха арестувани Борислав и Валентин Динков за лично укривателство на убиеца.

"Протестите ще продължат", заяви кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

По инициатива на новия началник на ОДМВР-Пловдив в четвъртък ще бъде организирана широка среща с населението в читалището на селото.

"Имам личното обещание от г-н Начев, че в рамките на месец ще има 24-часово полицейско присъствие, което е вече факт, до изясняване на случая", каза той.

Утре ще се гледа делото на двамата близнаци, които ще поискат от съда да бъдат пуснати на свобода. За 12:30 ч. е насрочен протест пред Съдебната палата в Пловдив. В събота граждани излизат на протест и в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай