Цачева прие тържествената заря в Панагюрище

Цачева прие тържествената заря в Панагюрище  | StandartNews.com

Народните представители от ГЕРБ Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов участваха в честването на 140-та година от Априлското въстание

Народните представители от ГЕРБ Десислава Костадинова и д-р Дончо Баксанов бяха сред официалните гости на националните чествания по повод 140 –та година от Априлската епопея в гр. Панагюрище. Двамата поднесоха цветя пред „Вечния огън" на мемориалния комплекс „Априлци".

В тържественото си слово, кметът на Панагюрище Никола Белишки, избран с листата на ГЕРБ, заяви: „Клетвените думи и тежките послания, които ги има и в Кървавото писмо, и на знамето на Райна Княгиня, са тези думи, кънтели на Оборище и увековечени в „Записките" на Захари Стоянов. Те те никога няма да позволят на народната памет и тази епопея да бъде превърната в мит."

Кулминация на честванията бе тържествената заря – проверка, която тази година бе приета от председателя на Народно събрание Цецка Цачева. В своята тържествена реч към стотиците българи, дошли на площад „20 април" в Панагюрище, тя изтъкна, че с Априлското въстание България възкръсва.

„Тръгнахме от пожарите на Априлското въстание, извървяхме дълъг и невинаги лек път, но нашата възкръснала държава днес е равноправен член на обединена Европа", каза още Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай