Трус от 5 по скалата на Рихтер в Скопие

Трус от 5 по скалата на Рихтер в Скопие | StandartNews.com

Земетресение с магнитут 5 по скалата на Рихтер е регистрирано в Скопие преди минути. Това съобщи "Фокус", цитирайки информация на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Трусът е усетен в София, както и в Радомир и Благоевград. Много хора, живущи по високите етажи, коментират в социалните мрежи за леко разлюляване на етажа. 

До момента няма данни за пострадали или щети по инфраструктурата.

Земетресение с магнитуд 5-5,1 по скалата на Рихтер е регистрирано в Косово и Македония около 16:10 часа, сочат данните на Средиземноморския сеизмологичен институт.

Стандарт Нюз припомня, че две силни земетресения са усетени в Македония тази сутрин. Първото е било от 3.9 по скалата на Рихтер, в района на македонската столица. Минута след него е последвал втори трус- от 2.8 по Рихтер.

Първото земетресение е регистрирано в 06.58 часа местно време (07.58 българско време). Според обсерваторията на Природо-математическия факултет в Скопие и Белград, епицентърът е бил на 3 километра югозападно от Скопие и на 2 км дълбочина под земната повърхност, съобщават македонски медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай