Вторник,

Търсят нови шефове на магистралите

От: Редакция -
124
Търсят нови шефове на магистралите
A
A
A

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обяви конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД, съобщиха от министерството. ]

Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на "Автомагистрали" ЕАД.

Документи за участие се подават до 17 февруари 2022 г. Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на интернет страницата на МРРБ. Настоящото ръководство на "Автомагистрали" ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е възложил днес и одит на държавното дружество. Той ще се извърши от дирекция "Вътрешен одит" в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г. Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на "Автомагистрали" ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички