Трагедията е огромна. Разбра се коя е загиналата туристка

Тримата планинари за от Белене

Трагедията е огромна. Разбра се коя е загиналата туристка | StandartNews.com

53-годишна туристка от Белене е загинала в Стара планина, а мъж и жена са спасени благодарение на бързата реакция на служители от РУ-Казанлък и екип на Планинска спасителна служба.

Както „Стандарт” съобщи, около 02:30 часа на телефон 112 е получен сигнал за трима загубени туристи в района около връх Триглав в Стара планина.

Създадена е необходимата организация с мобилните оператори и Планинска спасителна служба. Екип спасители от Карлово с високопроходим автомобил успяват да локализират лицата към 08:00 часа тази сутрин.

По първоначални данни става въпроса за мъж и две жени, едната жена е починала. Спасените мъж и жена ще бъдат прегледани от медицински екип. По случая в РУ-Казанлък е започнато досъдебно производство.

Причината за смъртта все още се изяснява. Тримата планинари са от Белене.

"Обстановката е зимна. Горе 0 градуса беше тази сутрин със сняг и мъгла, гъста мъгла. Зимно време. Хора, внимавайте къде тръгвате и преценяйте си вече, денят е къс, маршрутите, да стигнете навреме живи и здрави. Времето се сменя за 5 минути.

Докато го гледаш и снимаш, след 5 минути пълна мъгла и губиш ориентация къде се намираш и оттам натам, ако нямаш средства за ориентиране - GPS или карти, си загубен", каза пред Нова телевизия Матей Балтов от Планинската спасителна служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай