Трагедия на Царевец. Жена се хвърли от прокълната кула

Психично болна жена опита да се самоубие

Трагедия на Царевец. Жена се хвърли от прокълната кула | StandartNews.com

Страшна трагедия на Царевец. Млада жена падна от прокълнатата Балдуинова кула на вековната крепост.

Инцидентът е станал в ранния следобед, окол 14:00 ч.

Тя е в тежко състояние с множество фрактури. Не се знае дали става въпрос за инцидент или за опит за самоубийство. Телевизия България он ер съобщи, че жената е на 45 години.

Съвсем скоро била изписана от психиатрично отделение, където се е лекувала от дълбока депресия. Заради опасността да посегне на себе си родителите й я проследявали с джипиеса на телефона й. Въпреки това, докато близките й успеят да реагират, жената явно е осъществила намерението си.

На мястото веднага са изпратени спасителни екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. При падането жената се е озовала на малка площадка, намираща се малко под Балдуиновата кула. Свалена е с помощта на пожарна стълба, обясни Красимир Кръстев, началник на РД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Тя е откарана в болница с множество фрактури. Извършват й се допълнителни прегледи и изследвания.

"Обади ми се шефът на охраната, че има такъв инцидент. Не мога да кажа дали жената си е платила вход за крепостта и сама ли е била. Ще се гледат камери, води се разследване", каза директорът на Регионалния исторически музей д-р Иван Църов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай