Топъл, почти летен ден в неделя

Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски по Черноморието

Топъл, почти летен ден в неделя | StandartNews.com

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над планините, и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски по Черноморието.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 20°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е от юг-югозапад, в Източна България ще се усили. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Във вторник и сряда през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта срещу вторник ще бъде ветровито и доста топло, но сутринта вятърът бързо ще се смени със северозападен и ще се усили. През деня от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони интензивен и с гръмотевици; ще започне захлаждане. В Югоизточна България са възможни градушки. В сряда облачността ще е променлива, почти без валежи. Вятърът ще отслабне. Ще се понижат температурите и в Източна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай