Топъл пролетен ден, стана ясно кога ще има ново застудяване

Дневните температури ще се повишават и максималните ще бъдат между 16° и 21°

Топъл пролетен ден, стана ясно кога ще има ново застудяване | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в отделни райони ще има слани. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър. Дневните температури ще се повишават и максималните ще бъдат между 16° и 21°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 16°.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността над масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен, след обяд - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, след обяд - до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Привечер ще започнат и валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните - между 17° и 22°. В понеделник вятърът от северозапад ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. От запад на изток на много места в страната ще има валежи. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 7°-8° в северозападните до 16°-17° в югоизточните райони. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и ще намалява. Във вторник, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи, но само на отделни места в Югозападна България ще превали. Вятърът за кратко ще стихне, след обяд ще е слаб от юг и с него ще започне затопляне. В сряда южният вятър ще се усили. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, не са изключени и изолирани слаби валежи. Повишението на температурите ще продължи. В четвъртък ще остане ветровито и сравнително топло, ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд. Има повишена вероятност на места в Западна България да са временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. В петък валежите ще спрат, а облачността ще намалява. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще се задържат сравнително високи, между 5° и 10°, а дневните ще се понижат и максималните ще са между 13° и 18°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай