Тежко решение за полицайката Симона. Парламентът подхваща катастрофата

Зловещата катастрофа влиза в парламентарната комисия по вътрешен ред днес

Тежко решение за полицайката Симона. Парламентът подхваща катастрофата | StandartNews.com

Тежко решение за полицайката Симона Радева, която се проверява дали е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след ужасната катастрофа, в която две млади жени бяха прегазени от джипа му пред столичния х. „Хемус”.

Радева, която работи в Първо РПУ, е временно отстранена от длъжност, докато трае разследнето по случая. Той влиза в парламентарната комисия по вътрешен ред днес.

В събота Софийският градски съд остави Георги Семерджиев в ареста. Пред магистратите той заяви, че не знае защо е в ареста, че бил отвлечен и че колата му била открадната, и настояваше да отиде в болница.

Семерджиев е с общо три повдигнати обвинения: причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

Съдът изцяло сподели доводите на прокуратурата и прие, че са събрани и представени достатъчно убедителни доказателства, които обосновават предположението Георги Семерджиев да е извършил трите престъпления, за които е привлечен като обвиняем.

В понеделник МВР съобщи, че след спешна справка с Интерпол в Берн е установено, че Швейцария не е издавала шофьорска книжка на Семерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай