Събота,

Тежки думи! Радев разсипа ключово място за София

От: Редактор -
18530
Тежки думи! Радев разсипа ключово място за София
A
A
A

Президентът Румен Радев каза тежки думи за една от най-важните части на София - паркът Витоша.

"Витоша по-скоро се превръща в един музей на затворени, ръждясали лифтове и съоръжения", това каза държавният глава Румен Радев на работна среща с представители на изпълнителната власт, местната администрация, представители на спортната общност и на инвеститорите в природен парк "Витоша" за перспективите пред развитието на масовия спорт, както и летния и зимния туризъм в планината. 

"Този проблем се превръща все повече в символ на безхаберие и безсилие", отбеляза той, допълвайки, че това може да се реши с общи усилия.

"Не искам да търсим виновни, а причини и решения, като почнем от нормативни промени", каза още държавният глава. 

На срещата се търси решение на проблема с неработещия от години Княжевски лифт, както и с Драгалевския, който спря работа през 2017 г. Частното дружество, което ги стопанисва, настоява те да бъдат изградени наново, а не ремонтирани, тъй като съоръженията са над 70-годишни.

Настоящият план обаче допуска само подмяна на съществуващите лифтове. Подмяната на стълбовете се води ново строителство, което е забранено.

"За да стане възможен ремонтът, са нужни законови и административни промени", напомни и кметът на София Йорданка Фандъкова, която също присъства на срещата, съобщава Блиц.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com