Тежък удар! Георги Лозанов каза присъдата на Русия

И за паметника на съветската армия

Тежък удар! Георги Лозанов каза присъдата на Русия | StandartNews.com

„Това, че съветската армия се е борила срещу фашизма и е помогнала за победата съвсем не прави по-добър режима, който тя носи със себе си. Това са два еднакво осъдени режима“, каза в ефира на БТВ медийният експерт доц. Георги Лозанов.

По думите му още през 1993 г. Столичният общински съвет взима решението за премахването на Паметника на Съветската армия. Оттогава обаче започват ходове и игри това да не се реализира, каза той.

„Ако кажем, че Съветската армия ни е освободила от нещо, трябва непременно да кажем, че тя на окупационен принцип ни вкара в един тоталитарен режим. Хората помнят ли, че 45 години живяхме в общество, което няма партии, общество, в което не можеш да пътуваш, нямаш право на свобода на мнението, общество, което си изби интелигенцията и елита. Всичко това символизира този паметник и това не може да бъде в центъра на София“, коментира доц. Лозанов.

По думите му в България има политически субекти и много мощна армия от тролове, които непрестанно промиват мозъците на част от населението и ги карат да вярват, че съветският модел е бил по-добър от демократичния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай