Тежък майски ден, жълт код от синоптиците

Максималните температури значително ще се понижат и ще са 15-16°

Тежък майски ден, жълт код от синоптиците | StandartNews.com

Днес у нас ще прониква по-хладен въздух, донесен от умерен, временно силен вятър от североизток. На много места ще има валежи и гръмотевична дейност, с условия за локални значителни извалявания и градушки. След обяд от север явленията ще затихват, а облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни райони. Максималните температури значително ще се понижат и ще са 15-16° на места в Североизточна България до 24-25° в Горнотракийската низина, но и там в следобедните часове рязко ще застудее.

По Черноморието ще е предимно облачно, ветровито, с валежи от дъжд. След обяд валежите от север ще спират. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините времето ще е предимно облачно и дъждовно, на много места с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7°.

В четвъртък ще е слънчево с временни увеличения на облачността над Източна България. Вятърът ще бъде от север-североизток, в източната половина от страната - умерен. Сутрешните температури ще се понижат значително и в повечето места минималните ще са между 3° и 8°, по Черноморието 10°-12°, а максималните ще са от 18° до 23°, в крайните югозападни до 25°-26°.

В петък и събота ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност, температурите ще се повишават и през втория ден на места в низините отново ще достигнат и надхвърлят 30°.

В неделя температурите в по-голямата част от страната слабо ще се понижат, само по Черноморието ще са по-високи, в сравнение с предишните дни. След обяд по-значителни временни увеличения на облачността ще има над планинските райони в югозападната част от страната и в Североизточна България, където ще превали и прегърми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай