Тепетата станаха на ски писти

Най-смелите се спускат и с колела

Тепетата станаха на ски писти | StandartNews.com

Мекият сняг, който вали над Пловдив вече 20 часа, е истинска благодат за малчуганите, съобщава "Марица". Тепетата се превърнаха в писти за ски и шейни. Стотици деца играят по склоновете на Бунарджика и Младежкия хълм. Докато хлапетата се радват на снега, родителите им отбелязват Трифон Зарезан.

„Отдавна толкова сняг не сме виждали. Бяло и красиво е“, казват пловдивчани и се надяват, снегът да се задържи по-дълго. 

Викове „Идвам, пазете се“ и детски смях огласят Бунарджика докато хлапетата се пързалят с шейни и найлони. Следва и някое друго охкане, заради натъртено дупе след падане от шейната, но това не ги отказва да продължат. Други пък се забавляват като си правят снежни топки или се въргалят по земята. А най-смелите се спускат с колелетата по склоновете на тепето.

Въпреки зачервените бузи от леденото време, улисани в игри хлапетата не усещат студ. Известният пловдивски влогър Слави Панайотов също докара малката си дъщеричка да си поиграе в снега. 

Докато родителите чакат малчуганите да се налудуват вдигат по някоя друга наздравица на импровизирана маса, на която са донесли вино. Майките и татковците решили хем да се сгреят, хем да отбележат Трифон Зарезан. Освен виното на масата в една чаша са поставени  и лозови клонки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай