Теглим кредит и плащаме винетка с дигиталния асистент на ОББ

70% от клиентите на банката използват Кейт. Тя помага на незрящи да правят транзакции по–лесно

Теглим кредит и плащаме винетка с дигиталния асистент на ОББ | StandartNews.com

Теглим кредит и плащаме винетка с дигиталния асистент на ОББ. 70% отклиентите на банката вече използват Кейт. Тя помага на незрящи да правят трансакции по-лесно. Това съобщиха днес Питър Рубен, главен изпълнителен директор на “ОББ и KBC банк”, Елена Насалевска Георгиева, директор “Стратегическа програма за управление на контакти с клиенти” и Татяна Иванова, изпълнителен директор “Дигитализации, данни и операции” в трезора.

Пред медиите те отбелязаха първия рожден ден на дигиталното приложение на ОББ – Кейт. Кейт е ново поколение artificial intelligence (изкуствен интелект). Тя е чатбот и е профилирана в банкирането, реализирайки голяма част от дейностите на служителите на гише. Нейното родно място е Белгия, а годината й на раждане е 2020-а. При нас тя идва през 2022-а. Вдъхновена е от виртуалния асистент на “Амазон” – Алекса. Той е създаден преди 20 години и е един от първите изкуствени интелекти. 

За Кейт може да се каже, че тя не е просто обикновен чатбот, а дигитален асистент. С нейна помощ човек за секунди може да осъществи банковите си операции от мобилно устройство, вместо да чака с часове в съответния клон. За една година чрез Кейт са направени над 1 милион трансакции и 230 000 персонализирани съобщения. Дигиталното приложение е лесно за употреба с Android и ios. Кейт е обучена да решава над 80 клиентски ситуации, а до края на годината те ще станат 100.

Интересното при нея е, че може да се самообучава. Сред функциите, които може да осъществи, са показване на наличност по сметки. Помага да заплатиш битовите си баланси с един бутон. Можеш дори да изтеглиш кредит с 4 въпроса, ако си клиент на банката. Има опции за купуване на винетка. Ако ви откраднат дебитна или кредитна карта, може да я премахнете за няколко секунди. Кейт е програмирана дори да отговаря на някои от въпросите и с хумор. Когато й кажете, че се е справила добре с някоя транзакция, например, тя ще виотговори с “Благодаря, изчервих се!” 

Чатботът помага на незрящи хора да извършват своите транзакции по-лесно. Функцията може да осигури подкрепа на всички клиенти на банката 24/7. Вече няма нужда да се притеснявате, че клонът е затворен, когато имате да направите важен превод или пък да използвате каквато и да е било опции, които ОББ предлага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай