Тази прогноза за времето ще изкара всички българи навън

Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 23°

Тази прогноза за времето ще изкара всички българи навън | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София - около 23°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-19°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и максималните температури ще са между 23° и 28°. През следващите дни вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество, с гръмотевични бури и условия за градушки. Температурите ще се понижат и в четвъртък и петък максималните ще са между 17° и 22°. В събота и неделя ще преобладава слънчево време, по-значителни увеличения на облачността ще има над планинските райони, на отделни места там след обяд ще превали и прегърми. Вятърът за кратко ще се обърне от северозапад, по-късно - от юг и дневните температури ще се повишат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай