Тайните на Нотариуса. Шампион по сватби и разводи

ГРАО обяви шокиращи факти

Тайните на Нотариуса. Шампион по сватби и разводи | StandartNews.com

Истински шампион по сватби и разводи е бил показно убитият Мартин Божанов – Нотариуса. Това разкри МРРБ, оповестявайки проверката на ГРАО за ЕГН-то на Нотариуса.

Божанов се е женил 4 пъти и се е развеждал 3 пъти и вече е бил с променено ЕГН.

От главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО) към Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) предоставиха информацията, с която разполагат за убития Мартин Божанов - Нотариуса.

По акт за раждане Мартин Ангелов Божанов е роден на 21 март 1973 г. В Акта му за раждане е записано, че съобщението до общината е от 22 март 1973 г.

Лицата, родени през 1973 г., не са получавали автоматично ЕГН. Системата с ЕГН е въведена през 1977 г. в Народна Република България. Тогава анкетьори са минавали по домовете, за да събират информация за българските граждани с цел създаване на Единни граждански номера. По-късно е констатирано, че при тази първична анкета са допуснати грешки, уточняват от МРРБ.

Съгласно електронния регистър на населението – Национална база данни „Население“, за лицето Мартин Ангелов Божанов има следната информация: До 01.03.1999 г. той е било с ЕГН 730322ХХХХ, след което ЕГН му е променен на ЕГН 730321ХХХХ. Няма данни името (собствено, бащино или фамилно) на лицето да е променяно.

ЕГН номер се състои от десет цифри. Първите шест цифри показват датата на раждане на лицето, деветата цифра обозначава пола на лицето – тя е четна за мъж и нечетна за жена. При смяна на ЕГН последните 4 цифри са контролни и се сменят служебно. Това е причината последните 5 цифри от ЕГН на Мартин Ангелов Божанов да са променени.

В хода на настоящата проверка ГД ГРАО установи, че още през 1992 г. в актовете по гражданско състояние във връзка със сключен граждански брак и раждането на наследник, Мартин Ангелов Божанов е записан с ЕГН 730321ХХХХ. Лицето има сключени общо 4 граждански брака и регистрирани 3 развода с ЕГН 730321ХХХХ.

ГД ГРАО не разполага със съдебно решение с мотиви за промяна на ЕГН на лицето Мартин Ангелов Божанов.

Оригиналите на актовете по гражданско състояние се съхраняват 130 г. в актовите книги в общинските администрации.

От МРРБ обясняват, че причините за смяна на ЕГН могат да бъдат несъответствие между датата на раждане на лицето, вписана в акта му за раждане, и датата, съдържаща се в ЕГН, както и между пола, вписан в акта му за раждане, и пола, съдържащ се в неговия единен граждански номер.

В Регистър на населението – Национална база данни „Население“, има запис за 94 452 лица с коригиран ЕГН (сменен ЕГН на лицето) към 09.02.2024 г.

Към момента служители на МВР не са извършвали проверка на място в ГД ГРАО по изясняване на наличната фактология за лицето Мартин Ангелов Божанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея:---- https://do.my/viagra

Откажи
Рундю
преди 2 месеца

Дрисльо.Шъ тъйбъ и без виагра.

Откажи