Таня Франке: Уникално е да вдъхваш надежда

Таня Франке: Уникално е да вдъхваш надежда | StandartNews.com

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Сега е ред да ви представим младите медицински сестри до 35 г., които се борят за 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.

Таня Франке-Александрова е на 30 г. и е от София. Тя учи за медицинска сестра в МУ-София, а общият й успех за шестте семестъра е 5,84. Ето и защо е избрала да учи тази специалност.

Още от малка харесвам медицината като наука, а професията медицинска сестра е уникална, защото се докосваш до хората, до тяхната мъка и страдание и основната ти роля е да им помогнеш, да ги подкрепиш, да се опиташ да ги разбереш и да вдъхнеш надежда. Чувството, че си помогнал те кара да се чувстваш горд от своя труд. Болницата и пациентите за мен са моят втори дом, в който аз се чувствам пълноценна и щастлива, особено когато в очите на пациента видиш неговата благодарност.

Защо искам да остана да работя в България поне 4 г. след завършване на образованието си? Искам да остана да работя тук не само четири години, ами завинаги, защото това е моята родина, тук са моите приятели, тук е моят живот и моите родители, които винаги ще имат нужда от мен. В тази професия трябва да те крепи вярата, че всичко ще се оправи и така аз вярвам, че и положението в България един ден ще се оправи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай