Сюрприз! Кофи за боклук се оказаха паметник на културата

Невероятната история е от Разград

Сюрприз! Кофи за боклук се оказаха паметник на културата | StandartNews.com

Пустеещ терен в Разград, „украсен“ с няколко контейнера за смет, се оказа паметник на културата, описан в Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН). Това стана известно по време на последното заседание на Общинския съвет в Разград, предаде "Флагман".

Там бе постъпила молба за съдействие от новия собственик на имота. Той го купил, за да си построи къща, но с удивление разбрал, че това няма да му бъде разрешено от местната общинска власт, защото мястото е с особена ценност за града и държавата. То се намира в самия центъра на Разград.

Заключено е от улиците „Никола Икономов“ и „Георги Раковски“, и от десетилетия е превърнато в нелегален паркинг. Сегашният му собственик е председателят на кооперацията в с. Бели Лом Бакир Шукри. „Купих го, за да си построя къща в Разград. Но чак след като вече станах пълноправен собственик на терена, ми бе съобщено, че той представлява паметник на културата, макар че там няма абсолютно нищо“, оплака се г-н Шукри. Той е поискал помощ от кмета на Разград Денчо Бояджиев (в ляво от председателя на ОбС във видеоклипа), но градоначалникът го е посъветвал да се обърне към НИНКН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай