Строят нови ясли в районите Триадица и Красно село в София

Бюджетът на Община София скочил от 1,5 млрд. на 1,7 млрд. лева...

Строят нови ясли в районите Триадица и Красно село в София | StandartNews.com

Предлагаме изграждане на нови две яслени градини в район „Триадица“ и „Красно село“, обяви зам.-кметът на София по направления „Финанси и стопанска дейност“ и „Столично общинско здравеопазване“ Дончо Барбалов, който присъства на тържествения ритуал „миене на ръце“ в Първа САГБАЛ „Света София“.

„Последните години усилено се инвестирана в детските градини. Основно имаме недостиг в яслените градини и в самостоятелните детски ясли“, обясни той. „Проучихме къде има техническа възможност за максимално изграждане на нови ясли. Предлагаме тази година Общинският съвет да одобри изграждането на две нови яслени сгради в район „Триадица“ и „Красно село“, съобщи Дончо Барбалов.

Попитан защо има увеличение на Общинския бюджет за 2019 г. от 1,5 млрд. на 1,7 млрд. лв., той обясни: „Имаме увеличение от няколко източника, от така наречения преходен остатък. Това е едната корекция, а другата корекция за увеличаване на бюджета е заради закупуването на нови влакове за третата линия на метрото. По оперативната програма се доставят 20, предложението е да бъдат купени още 10, за да осигури достатъчна плътност и чистота на влаковете“.

Барбалов посочи, че третата причина за увеличение на годишния бюджет на Общината е подписването на нов договор за социален проект, в който ще се развиват 9 социални услуги през следващите години. „Най-големите приходи на общината са от данък недвижими имоти, неправомерно придобиване, данък превозни средства и такса смет. За 2018 г. имаме 100% изпълнение на проходите, очакваме тенденцията да се запази и през 2019г.“, изтъкна зам.-кметът на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай