Страшни подробности за удавеното дете в Поморие

Висока вълна погълнала момичето, летовник го открил

Страшни подробности за удавеното дете в Поморие | StandartNews.com

Висока вълна е най-вероятната причина за трагедията в Поморие. 9-годишно момиченце от Търговище се удави вчера. Свидетели разказаха пред Нова телевизия, че цял час спасители и полицаи издирвали малкото дете. Около 17:00 часа летовник намерил тялото му изхвърлено от вълните.

Флагът на спасителния пост бил жълт. Около 16:00 часа бабата, която преди това е оставила внучката си под наблюдение на друго непълнолетно момиче, започнала да ходи по плажа и да пита дали някой е видял детето.

Хората започнали да търсят в кафенето, в съседните плажни ивици, в съблекални, в тоалетни. Детето не се появило и тогава спасителите започнали да го търсят в морето. Дошли техни колеги от съседните малки плажни ивици. Възрастна дама, която станала свидетел, разказа как спасителите се разтичали и настанала суматоха.

„Много хора се бяха събрали – спасители, жандармерия, лекари. Надявахме се детето да е живо и здраво“, добави друга жена.

Още едно дете немери смъртта си в морето вчера. 14-годишно дете се удави край плажа на бургаския кв. "Крайморие". Инцидентът е станал малко след 14 ч. днес в района на третия залив от неохраняемата ивица в квартала. Момчето, което било от с. Дебелт и след два дни трябвало да навърши 15 години, отишло със семейството си на плаж. Във водата влезли две деца, но изляло само едното.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай