Стоянович се срещна с руския културен министър   

Стоянович се срещна с руския културен министър     | StandartNews.com

Москва. Министърът на културата на Руската федерация Владимир Медински благодари на министър Петър Стоянович за възможността да се срещнат в Москва, особено след известно забавяне на отношенията в областта на културата. От българска страна в разговора участваха зам.-министър Велислава Кръстева, директорът на НИМ проф. Божидар Димитров и извънредният и пълномощен посланик на България в Русия Бойко Коцев.

„Време е нашите отношения да стъпят на една обективна основа, ние сме представители на едно по-ново поколение политици и можем да направим наш, съвременен прочит и да продължим сътрудничеството в областта на културата", отбеляза министър Стоянович. Той благодари на руския си колега за отношението към Българския културен институт и възможността, предоставена от руската държава за неговото настаняване в Общоруската държавна библиотека за чуждестранна литература „М.И.Рудомино" в Москва.

По–късно през деня двамата министри откриха в Държавния исторически музей в Москва изложбата "Легендите оживяват. Тракийското злато на България", организирана от Министерство на културата на Република България, Министерство на културата на Руската Федерация, и Държавния исторически музей, с подкрепата на Българското посолство в Москва.

„Да оставим митовете и легендите в златните полета на тракийската култура, а с руските колеги да развием още по-успешно съвместното си бъдеще в областта на духовното. На добър час!" написа в официалната паметна книга на изложбата министър Петър Стоянович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай