Столичната РЗОК работи извънредно за презаверки

Столичната РЗОК работи извънредно за презаверки | StandartNews.com

София. Столичната здравноосигурителна каса ще работи извънредно за презаверка на рецептурните книжки в следващите три съботи до края на август. Това съобщи БНР и уточни, че от 7.00 часа ще работи само едно гише, а един час по-късно ще отварят още шест, за да улеснят пациентите.

Ще се работи в извънработно време в РЗОК-Пловдив е създадена организация за дейност на служителите в извънработно време, където освен след работа през седмицата, служителите правят заверки и в събота и неделя. Те заверяват предварително събраните срещу даден уникален номер и дата книжки на пациентите, които не искат или не могат да се редят на опашки.

Гражданите, които не успеят да презаверят рецептурната си книжка до края на месеца, няма да изгубят правото си на лекарства, напълно или частично платени от НЗОК, обясняват от касата. И уточняват, че пациентите няма да бъдат оставени без лечение.

След изтичане на крайния срок - 31 август, при изписването на лекарствата от личния лекар пациентите първо трябва да презаварят рецептурните си книжки преди да отидат да си купят лекарствата, припомни Евгени Григоров от Дирекция "Лекарства" пред БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай