Старозагорската държавна болница – с нови шефове

Старозагорската държавна болница – с нови шефове | StandartNews.com

Стара Загора. Трима нови шефове на старозагорската многопрофилна болница "Проф. д-р Стоян Киркович" АД – Университетска, избраха акционерите на здравното заведение на общото си събрание в понеделник. Това са Силвия Недева, началник на отдел " Управление на международни проекти" в здравнвото министерство, проф. Никола Владов, началник на клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във Военномедицинската академия, национален консултант по трансплантология и председател на дружеството по трансплантология в България и д-р Ивайло Дочев, очен хирург.

Те заменят в ръководния орган подалите оставка Зоя Вълева, досегашен шеф на управителния съвет, и доц. Александър Юлиянов и освободената без мотиви Мая Гълъбова, декан на медицинския факултет в Стара Загора. Новият директорски борд остава 5-членен, като в него запазват местата си досегашните членове проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на болницата, и д-р Мариус Кирков.

"Досега тази смяна не беше направена, защото търсихме най-подходящите експерти, които да се включат в борда на директорите и тяхното присъствие да не бъде формално, а наистина да помагат като експерти", обоснова неколкократното отлагане на общото събрание на акционерите проф. Чакърова.

Тя се похвали, че трудното обединение на двете болници – областната и университетската, вече било факт. Те работели вече като единен организъм и от началото на годината общите задължения, които са близо 20 млн. лв, били намалени с около 500 хил. лв. Ако здравното министерство отпусне исканите 2 млн. лв, през септември щяло да започне и пребазирането на АГ-комплекса, който единствен е извън болничния корпус и това носи допълнителни разходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай