"Стандарт" в топ 10 на информационните агенции

Месечната аудитория вече мина 1 700 000 уникални потребители, дневната гони 300 000

"Стандарт" в топ 10 на информационните агенции | StandartNews.com
  • Аудиторията ни е равно разпределена мъже-жени,  най-много ни четат активните българи между 34 и 54 години
  • Месечната аудитория вече мина 1 700 000 уникални потребители, дневната гони 300 000

Нов скок отбеляза "Стандарт". В навечерието на своята 30-годишнина изданието влезе в топ 10 на информационните агенции у нас.

Месечната аудитория на Агенция "Стандарт" (www.standartnews.com) вече мина 1 700 000 уникални потребители, сочат данните на Google Analytics.

Читателите на Агенция "Стандарт" научават в реално време и в развитие не само горещите новини от деня. Но и могат да си сверят часовника за политиката, бизнеса и обществения живот чрез цялата палитра от мнения, интервюта и авторски коментари на журналистите ни, които публикуваме 24 часа в денонощието.

Над 25 000 000 импресии (преглеждани страници) месечно генерират читателите на Агенция "Стандарт". Дневната ни аудитория е над 285 000 уникални посетители, като все повече дни от месеца прехвърля 300 000. Един потребител чете по най-малко 8 статии.

Тези резултати показват наличие на собствено, уникално съдържание. Произходът на трафика на Агенция "Стандарт" (www.standartnews.com) категорично затвърждава тези позиции. Процентното представяне на органичния (43%) и директния трафик (38,8 %) на Агенция "Стандарт" безспорно отразява  високото качество на журналистиката в изданието, което запазва и увеличава своята вярна аудитория. Тя е равно разпределена по пол. 50,4% от читателите ни са жени, 49,6 на сто са мъже.

Голямата ни гордост е, че Агенция "Стандарт" е основен източник за информация на активните българи от 34 до 54 години, които са повече от половината ни аудитория. Профилът й е образовани и работещи хора с доходи над средните, предимно градско население.

Най-голямата ни група читатели са на възраст 34-44 години - 24%. Веднага след това с 22 на сто дял се нареждат читателите между 44 и 54 г.

Над 11 на сто от аудиторията ни са млади хора между 24 и 34 години, като делът им сред читателите ни расте. Над 22% са и хората между 54 и 64 години. 18 на сто е групата 65+, 5% от читателите ни са между 18 и 24 години.

Политика, бизнес и лайфстайл са трите най-четени направления в Агенция "Стандарт". Сегментите на тези от тях, които планират покупка, са бизнес, пътешествия, образование, дом и градина.

Бързо расте аудиторията на най-новите ни категории "Технологии" и "Киберзащитници". От половин година те дават професионална информация както за най-големите новости в дигиталния свят, така и за начините, чрез които родители и учители могат да предпазят децата във виртуалното пространство.

Категория "Регионални" от години е своеобразният глас на кметовете в България. В нея всеки град у нас може да намери новините от социалния, икономическия и културния си живот.

Вестник "Стандарт" бе първото издание у нас, което още преди 20 години пусна свой сайт, на който малко по-късно направи и английска версия. Така още в през първите години на 21 век се превърна в основен източник на информация както за българите зад граница, така и за европейските и атлантическите партньори на страната ни. Днес тази тенденция категорично са запазва. Агенция "Стандарт" е ключов източник на информация за българите в САЩ. От сънародниците ни в Европейския съюз най-големите ни аудитории са в Германия, Испания, Италия, Франция, Нидерландия. Сериозен е делът на българите във Великобритания и в Турция, които също се осведомяват от "Стандарт".

"Стандарт" е независима българска медия, собствеността на които е изцяло в ръцете на журналистите от 2018 г. Тя включва влиятелния седмичник "Стандарт", който излиза всеки петък и най-бързо развиващата се информационна агенция - "Стандарт".

Чудесата на България хит сред младите

Чудесата на България са хит сред младите българи. Тематичната категория в Агенция "Стандарт" бележи бум. В нея поместваме не само всичко свързано с едноименната кампания на "Стандарт", която вече 12 години работи за опазване и популяризиране на богатото културно наследство на страната ни. Но и всички легенди за Чудесата. Публикациите имат по над 100 000 прочитания, те са едни от най-постваните във Фейсбук.

Всяка от националните кампании на "Стандарт" има своята специална категория в Агенция "Стандарт". Земеделците и хранително-вкусовата индустрия припознаха за своя основна платформа "Да! На българската храна!", бизнесът по сектори - "Да! На българската икономика". Форумите, които правим в рамките на трите основни кампании, вече са международни.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай