Понеделник,

"Стандарт" в топ 10 на информационните агенции

От: Стандарт -
1099
"Стандарт" в топ 10 на информационните агенции
A
A
A
  • Аудиторията ни е равно разпределена мъже-жени,  най-много ни четат активните българи между 34 и 54 години
  • Месечната аудитория вече мина 1 700 000 уникални потребители, дневната гони 300 000

Нов скок отбеляза "Стандарт". В навечерието на своята 30-годишнина изданието влезе в топ 10 на информационните агенции у нас.

Месечната аудитория на Агенция "Стандарт" (www.standartnews.com) вече мина 1 700 000 уникални потребители, сочат данните на Google Analytics.

Читателите на Агенция "Стандарт" научават в реално време и в развитие не само горещите новини от деня. Но и могат да си сверят часовника за политиката, бизнеса и обществения живот чрез цялата палитра от мнения, интервюта и авторски коментари на журналистите ни, които публикуваме 24 часа в денонощието.

Над 25 000 000 импресии (преглеждани страници) месечно генерират читателите на Агенция "Стандарт". Дневната ни аудитория е над 285 000 уникални посетители, като все повече дни от месеца прехвърля 300 000. Един потребител чете по най-малко 8 статии.

Тези резултати показват наличие на собствено, уникално съдържание. Произходът на трафика на Агенция "Стандарт" (www.standartnews.com) категорично затвърждава тези позиции. Процентното представяне на органичния (43%) и директния трафик (38,8 %) на Агенция "Стандарт" безспорно отразява  високото качество на журналистиката в изданието, което запазва и увеличава своята вярна аудитория. Тя е равно разпределена по пол. 50,4% от читателите ни са жени, 49,6 на сто са мъже.

Голямата ни гордост е, че Агенция "Стандарт" е основен източник за информация на активните българи от 34 до 54 години, които са повече от половината ни аудитория. Профилът й е образовани и работещи хора с доходи над средните, предимно градско население.

Най-голямата ни група читатели са на възраст 34-44 години - 24%. Веднага след това с 22 на сто дял се нареждат читателите между 44 и 54 г.

Над 11 на сто от аудиторията ни са млади хора между 24 и 34 години, като делът им сред читателите ни расте. Над 22% са и хората между 54 и 64 години. 18 на сто е групата 65+, 5% от читателите ни са между 18 и 24 години.

Политика, бизнес и лайфстайл са трите най-четени направления в Агенция "Стандарт". Сегментите на тези от тях, които планират покупка, са бизнес, пътешествия, образование, дом и градина.

Бързо расте аудиторията на най-новите ни категории "Технологии" и "Киберзащитници". От половин година те дават професионална информация както за най-големите новости в дигиталния свят, така и за начините, чрез които родители и учители могат да предпазят децата във виртуалното пространство.

Категория "Регионални" от години е своеобразният глас на кметовете в България. В нея всеки град у нас може да намери новините от социалния, икономическия и културния си живот.

Вестник "Стандарт" бе първото издание у нас, което още преди 20 години пусна свой сайт, на който малко по-късно направи и английска версия. Така още в през първите години на 21 век се превърна в основен източник на информация както за българите зад граница, така и за европейските и атлантическите партньори на страната ни. Днес тази тенденция категорично са запазва. Агенция "Стандарт" е ключов източник на информация за българите в САЩ. От сънародниците ни в Европейския съюз най-големите ни аудитории са в Германия, Испания, Италия, Франция, Нидерландия. Сериозен е делът на българите във Великобритания и в Турция, които също се осведомяват от "Стандарт".

"Стандарт" е независима българска медия, собствеността на които е изцяло в ръцете на журналистите от 2018 г. Тя включва влиятелния седмичник "Стандарт", който излиза всеки петък и най-бързо развиващата се информационна агенция - "Стандарт".

Чудесата на България хит сред младите

Чудесата на България са хит сред младите българи. Тематичната категория в Агенция "Стандарт" бележи бум. В нея поместваме не само всичко свързано с едноименната кампания на "Стандарт", която вече 12 години работи за опазване и популяризиране на богатото културно наследство на страната ни. Но и всички легенди за Чудесата. Публикациите имат по над 100 000 прочитания, те са едни от най-постваните във Фейсбук.

Всяка от националните кампании на "Стандарт" има своята специална категория в Агенция "Стандарт". Земеделците и хранително-вкусовата индустрия припознаха за своя основна платформа "Да! На българската храна!", бизнесът по сектори - "Да! На българската икономика". Форумите, които правим в рамките на трите основни кампании, вече са международни.

 

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички